It is currently Tue Dec 12, 2017 7:32 am


startup issue

All versions of Windows 7, 2008 and Vista including 32 bit and 64 bit

Moderator: icecube

startup issue

Postby dollhobbs » Tue Aug 09, 2016 5:00 am

when I start my pc it shows the bios info and below the HDD info screen, then changes to the blue windows 10 logo. it then shuts down, no bsod no error messages, just straight power off. If I then hit power button again it starts up normally with no problems. It does this everytime with out exception. I have run Malwarebytes and Avast( I know it's not the best but moneys an issue. Niether has shown any kind of infection. I am going to try a repair and see what happens after I see what kind of answers I get here.

Thanks for the help ahead of time :-). Doug
dollhobbs
Geek in Training
Geek in Training
 
Posts: 17
Joined: Sun May 18, 2014 6:05 pm
Location: Puyallup, WA
Operating System: Vista 64bit

Thanks given:0
Thanks received:0
Top

Re: startup issue

Postby Gecko » Thu Aug 11, 2016 2:56 pm

Try booting into safe mode, if the problem still existed then it's most likely hardware, if it boots to the desktop it's software related.
User avatar
Gecko
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 5207
Joined: Thu Oct 25, 2001 1:00 am
Location: Florida, USA

Thanks given:1
Thanks received:23
Top

Re: startup issue

Postby PcTestCard.com » Wed Oct 26, 2016 3:20 pm

Check if your computer is having the overheated issue as well.

Clean the heatsink and replace the thermal paste.

Hope this helps.
Bill
Tech support manager
PcTestCard.com
Geek
Geek
 
Posts: 75
Joined: Tue Oct 07, 2008 9:57 am

Thanks given:2
Thanks received:0
Top


Return to Windows 7, 2008 and Vista

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron