It is currently Sat Dec 15, 2018 3:39 am


help, loadsa stuff going wrong!!

All versions of Window XP and 2003 including 32 bit and 64 bit

Moderator: icecube

help, loadsa stuff going wrong!!

Postby poisonedchalice » Mon Jun 21, 2004 11:18 pm

Right, I'm really sorry if this has been covered in another thread, but I haven't got time to search...my connection is very dodgy at the mo!
I'll start at the beginning, n see how far I can get!! lol

I downloaded an image converter this morning....(can't remember what it was called, sorry!) after installation I had to reboot to complete the install. This is where the problems started. First my Incredimail wouldn't respond (I kno, I kno, Incredimail is frowned upon in here...but nuts to you all!!!! I LOVE it!!!! lol) then I noticed that Norton Internet Security wasn't working either.
I uninstalled the image converter, which proceeded to do a roll back? Anyhoo, I rebooted & kept my fingers crossed..... :| to no avail.

I decided to reinstall Norton, but when I tried to uninstall via add/remove programs I got this message

Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
Program: C:\WINDOWS\SYSTEM\MSIEXEC.EXE
Abnormal Program Termination

So.....I risked going online to symantec site and downloaded the Rnav2003.exe removal program....after a bit of a hassle, I managed to uninstall Norton completely....Hooray!
After a 2 & half hour pre-installation system scan, I finally reinstalled Norton....but when the installation was nearly complete, I got the same warning message as when I tried to uninstall!
Norton Anti virus is working, but not the internet security!

Various programs on my desktop do not open or respond when double clicked, and when I reboot I get this message

Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
Program: C:\PROGRAM FILES\NORTON INTERNET SECURITY\INTROWIZ.EXE
Abnormal Program Termination

Internet connection is variable, with or without rebooting, I'll be online one minute (like now!!!) n then lose connection.

It's driving me mad!
Please.....does anyone have any idea as to whats going on?!

xxxxxxxxxx
Suzii
btw, I'm using WinME!!!!
poisonedchalice
Geek
Geek
 
Posts: 97
Joined: Mon May 03, 2004 1:00 am

Thanks given:0
Thanks received:0
Top

Postby brad » Mon Jun 21, 2004 11:27 pm

Can you use your "System Restore" to revert to a time before the install?
brad
"Duty is a matter of the mind. Commitment is a matter of the heart".
brad
Geek Alumni
 
Posts: 2079
Joined: Sat Jul 19, 2003 1:00 am
Location: Charlotte, NC

Thanks given:0
Thanks received:0
Top

Postby poisonedchalice » Mon Jun 21, 2004 11:41 pm

That was my first plan of action....only to find I didn't have any restore points!

xxxxxxxxx
Suzii
poisonedchalice
Geek
Geek
 
Posts: 97
Joined: Mon May 03, 2004 1:00 am

Thanks given:0
Thanks received:0
Top

Postby Cactus » Mon Jun 21, 2004 11:47 pm

Can you...

Re-boot
F8
dos mode
tpye: scanreg/restore

Can you revert to a previous installation in here?

Cactus
User avatar
Cactus
Geek Alumni
 
Posts: 1330
Joined: Sat Nov 30, 2002 1:00 am
Location: Somewhere...

Thanks given:0
Thanks received:0
Top

Postby poisonedchalice » Mon Jun 21, 2004 11:56 pm

lol, thank you for thinking I was capable of doing that cactus....but I haven't a clue!!! lol How do I get into DOS mode?

xxxxxxxx
Suzii
poisonedchalice
Geek
Geek
 
Posts: 97
Joined: Mon May 03, 2004 1:00 am

Thanks given:0
Thanks received:0
Top

Postby Cactus » Tue Jun 22, 2004 12:00 am

lol...
Re-Boot your pc...
Just keep tapping F8 till your options popup
Choose DosMode
Type: scanreg/restore
Pick a restore point

That should get you in there.

Cactus


You can click your START button choose Shutdown>Restart in Dos Mode
Last edited by Cactus on Tue Jun 22, 2004 12:03 am, edited 2 times in total.
User avatar
Cactus
Geek Alumni
 
Posts: 1330
Joined: Sat Nov 30, 2002 1:00 am
Location: Somewhere...

Thanks given:0
Thanks received:0
Top

Postby PCguy » Tue Jun 22, 2004 12:01 am

There is no WinME DOS mode. If you wish to have DOS mode, go to www.bootdisk.com and select the ME bootdisk.

I don't think scanreg/restore will fix it, but it won't harm it if it's really gone.

Do you have an ME CD?
(\__/) This is Bunny.
(='.'=) Copy and paste bunny into your sig.
(")_(") Help Bunny gain World Domination.

Image
User avatar
PCguy
Lord of the Geeks
Lord of the Geeks
 
Posts: 2017
Joined: Sat Sep 15, 2001 1:00 am
Location: A Very Scarey Place
Operating System: Windows 7 Professional x64

Thanks given:2
Thanks received:4
Top

Postby Cactus » Tue Jun 22, 2004 12:08 am

What ...no DOS.... :shock:
Sry...still sleeping...

Here's the MEDos patch...
http://www.geocities.com/mfd4life_2000/mfddme13.zip

And info on how to apply it...
http://www.geocities.com/mfd4life_2000/

Cactus
User avatar
Cactus
Geek Alumni
 
Posts: 1330
Joined: Sat Nov 30, 2002 1:00 am
Location: Somewhere...

Thanks given:0
Thanks received:0
Top

Postby poisonedchalice » Wed Jun 23, 2004 5:01 pm

Thanks for all the info & suggestions!
It got to the point where I couldn't do ANYTHING, so I took the easy way out and reformatted!
Was no biggy, all I lost was a few mp3's. I'm currently downloading all the programs I had before.....dolly will be back to her old self in no time!!! lol

Tell ya what tho, I don't have many problems with dolly, but it's nice to know I can get some help in here when I need to....I just wish I knew more so I could help others!!! I'll just have keep plodding on with my IT course, then maybe I'll have something useful in my brain instead of kids tv theme tunes & wondering what mp3 to download next! lol :wink:

Thanks again folks!!!

xxxxxxxxxxxxx
Suzii
poisonedchalice
Geek
Geek
 
Posts: 97
Joined: Mon May 03, 2004 1:00 am

Thanks given:0
Thanks received:0
Top

Postby teststrips » Thu Jun 24, 2004 3:04 am

I just wish I knew more so I could help others!!!


The only way you'll ever get to learn more is if you have problems to fix. I did my fair share of re-installing to rid myself of problems... now I actually try to aviod those problems by being very careful what programs I install on my pc, and by keeping track of spyware/adware, and preventing viruses.

Lately i've even started using microsoft's Virtual PC to "test" programs for stability and to generally see if I like them before I put them on my main pc.
User avatar
teststrips
Geek Alumni
 
Posts: 542
Joined: Fri Jan 24, 2003 1:00 am
Location: USA - Pennsylvania

Thanks given:0
Thanks received:0
Top

Postby poisonedchalice » Thu Jun 24, 2004 3:53 pm

teststrips wrote:The only way you'll ever get to learn more is if you have problems to fix.


hmmm, then I'm gonna learn sweet fa, coz I hardly ever have problems!


And I'm not gonna start causing problems just to see if I can fix em!!! Image lmao

xxxxxxxxxxx
poisonedchalice
Geek
Geek
 
Posts: 97
Joined: Mon May 03, 2004 1:00 am

Thanks given:0
Thanks received:0
Top


Return to Windows XP and 2003

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron